Amigurumi Gemi Yapılışı

Amigurumi ile gemi yapmak isteyen kişiler için özel tarif ve yönlendirmeler bulunur. Amigurumi ile gemi yapmayı hedefleyen kişilere farklı özeliklerde elyaf boncuklar, tığ ve ip gerekmektedir. Amigurumi ile yapılacak olan modele bağlı olarak kullanılan tığ oranı değişmektedir. Her tığ için belirlenmiş sayılar bulunur ve bunlar kalınlığı belirler. Dolayısı ile Amigurumi yöntemi ile gemi yapmak isteyenlerin özel tığ numarası tercih etmesi gerekebilmektedir.




Amigurumiden Gemi Yapmak için Gerekenler Nelerdir?
Amigurumi gemi yapımı için gereken malzemeler bulunur. Bu malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
- Amigurumi ipi (mavi, beyaz, kırmızı renklerde olabilir ya da farklı renkler tercih edilebilir).
- Tığ (boyutu 2,5 mm olması önerilmektedir).
- İşleme yapmak isteyenler için sarı ya da farklı bir renkte Amigurumi ipi
- Makas ya da bıçak
- İğne
- Elyaf
- İlmek belirlemek için ilmek belirleyici
Bu malzemeler Amigurumi yöntemi ile gemi yapmak isteyen kişilere gerekmektedir. Amigurumi ile gemi yapmak süre ve sabır ister. Dolayısı ile kişiler acele etmeden gerekli malzemeleri en uygun şekilde kullanarak Amigurumi yöntemi ile gemi yapabilir. Amigurumi yöntemi ile gemi yapmak için bu malzemeler alınmalıdır.




Amigurumi Tarifindeki Kısaltmalar Ne Anlama Gelir?
Amigurumi kısaltmaları sık sık tarif verirken kullanılır. Bu tariflerin açıklamalarının bilinmesi tarifin kolaylaşmasını sağlamaktadır. Kısaltmaların anlamları şu şekilde sıralanabilir:
- SH: Sihirli halka olarak bilinen bir kısaltmadır.
- X: Sık iğne yapılması için kullanılan kısaltmadır.
- V: Arttırma yapılacağı zaman kullanılan tarif kısaltmasıdır.
- ZN: Zincir atılması gerektiği zaman kullanılan tarif kısaltmasıdır.
- CC: İlmek kaydırılması gerektiğinde kullanılan tarif kısaltmasıdır.
Bu kısaltmalara bağlı olarak tarifler belirlenir ve her tarif ilgili kısaltmalar ile Amigurumi yapmak isteyenlere aktarılır.




Amigurumi ile Gemi Yapma Tarifi Nedir?
Amigurumi gemisi yapmak için oluşturulan orijinal tarif şu şekildedir:
- Gövde: Gövdesi ile gemi yapımına başlanır ve ilk olarak 16 zincir hazırlanır. Ardından 2. zincirden başlanarak sık iğne, zincir ve dönüş yapılır. Boyuta göre değiştirilebilir.
- Simit: Sihirli halka ile başlanır ve ardından 5 kere sık iğne yapılır. İlmek kaydırması yapılarak simit bitirilir.
Amigurumi yöntemi ile gemi yapmak isteyenler bu tarifi kullanabilir.
Amigurumi Muhteşem Gemi Modelli Yapılışı
-
İşlemeli Seccade Modelleri
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.İşlemeli seccade modelleri her ne kadar eskisi kadar kullanılmasa da hala unutulmuş sayılmazlar. Özellikle geleneklerine bağlı kalmak ve kendinden sonraki nesillere aktarmak isteyenlerin diri tutmaya çalıştığı işlemeler en çok çeyiz sandıklarında görülür oldu. İbadet ederken ruhun daha doygun bir hisle hareket etmesi için özenli araç gereçlerin kullanılmasının önemi unutulmamalı. Yeni nesil gençler, […]
-
Efsane Torba Çanta Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Efsane torba çanta geniş ve spor görüntüsü ile daha çok genç kızların gönlünü fethediyor. İster kahve içmeye çıkarken ister markete giderken ister de plaj çantası olarak kullanılabilecek efsane torba çanta, daha uzun yıllar konuşulacak görünüyor. Efsane Torba Çanta Nasıl Yapılır? Efsane torba çantanın yapılışı diğer çanta tabanlarından biraz farklı başlanılıyor. Kullanılan ipin […]
-
İğne Oyası Gibi Tığ Oyası
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.İğne oyası tadında bir oya yapımını anlatacağım. Namaz örtülerine, fularlara, mevlüt örtülerine yazma kenarlarına çok yakışan bir oya. Hiç ütülenmediği halde kalıp gibi duran bir oya. Çok Güzel İğne Oyası Yapımı Bir önceki yazımız olan Anlatımlı İğne Oyası Modelleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. Kolay ÖrgülerHer gün yeni bir örgü modelini sizinle […]
Bir önceki yazımız olan Adım Adım Amigurumi Robot Tarifi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.


Her gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.