Kolay Örgüler

Kolay (Basit) Babet Patik Yapımı

Kolay (Basit) Babet Patik Yapımı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.

Günümüzün en dikkat çeken patik çeşitlerinden birisi de babet patiklerdir. Kolay yapılışı hoş duruşu ile tüm bayanların gönüllerini fethetmiştir. Bu patikleri kışın kendiniz giyebileceğiniz gibi arkadaşlarınıza hediye de edebilirsiniz. Hatta çeyizine bile koyabileceğiniz harika patik modelleridir. Kolay babet patik yapımı olarak hazır tabanlı veya tamamen örgüden yapılmış babet çeşitleri vardır. Hazır tabanlı olan babet patikleri örmesi daha kolaydır. Siz dilerseniz tabanını örgüden de yapabilirsiniz.

Kolay Babet Patiğin Yapım Aşamaları

  • Hazır patik tabanlarının delik kısımlarından örmeye başlıyoruz. Bu deliklerin topuk kısmında 3 kez, orta kavisli kısımlarda 2 kez ve burnun uç kısmında 4 kez bir deliğe batarak örüyoruz. Aralarında zincir çekmeden sıkı iğne tekniği ile örmeye devam ediyoruz. Tabanın deri kısmı dışarıda polar olan kısmı ise içeride olacak şekilde ayarlıyoruz.
  • Sonraki sırada kaydırma tekniğini kullanarak örüyoruz.
  • 3 sıra yalancı trabzan örüyoruz. Yani tığıyı bir kez dolayıp boşluğa batıyoruz ve hepsini birden örüyoruz.
  • Patiğin burun kısmına bakıp tam ortasındaki trabzana işaret koyuyoruz. Yanındaki 6 trabzanı sayıp 7. trabzana işaret koyuyoruz. Bu şekilde 2 tane daha yapıp işaret koyuyoruz. Patiğin burun kısımları sağ ve sol olmak üzere tam 7 tane işaretlenmiş trabzan olması gerekiyor.
  • İşaretli yere kadar yalancı trabzan örüyoruz. İşaretlenen trabzanın tığıyı belinden dolayıp ilmek alıyoruz ve 2’li trabzan örüyoruz. Arada kalan 6 trabzanları da yalancı trabzan örüyoruz.
  • Sonraki sıralarda işaretli bölgelerde aynı işlemleri yapıyoruz. Fakat arada kalan kısımları her sırada eksilterek örüyoruz. Yani işaretli bölgelerin aralarında kalan 6 yalancı trabzanları eksiltiyoruz. Sonraki sırada arada kalan kısımları 5 olarak örüyoruz. Bir sonraki sırada ise 4 olarak örüyoruz. Ancak işaretli bölgelere ilk girerken ve çıkarkenki bölgenin dibindeki boşluklara yalancı trabzan örüyoruz. Bu işlemi bir sırada yapmazken ikinci sırada çoğaltır gibi bir yalancı trabzan örüyoruz.
  • Seçilen bölgelerin aralarındaki kısım 1’er yalancı trabzan kalana kadar aynı işlemleri yapıyoruz. Yan ve topuk kısımları sürekli aynı şekilde yalancı trabzan örüyoruz.
  • 2 sıra tüm bölgeleri çakma trabzan örüyoruz.
  • Son sırada ise kaydırma tekniği yapıp babet pratiğimizi bitiriyoruz. Kaydırma tekniği ise tığıyı dolamadan trabzanın tepesine batıp tığının içinden geçiriyoruz. Yani batma işleminden sonra 2. ilmeği almadan tığının içinden geçiriyoruz.
  • Patiği süslemek için hazır patik süslerini kullanabileceğiniz gibi kendiniz örgüden çiçek, gül, kurdele gibi hoş süsler örerek de patiğinizi süsleyebilirsiniz.

Kolay Babet Patik Yapılışı

Kolay Babet Patik Yapılışı

Bir önceki yazımız olan Örgü Bot Patik Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ