Kolay Örgüler

Mutfak Havlu Kenarı Örnekleri Tığ İşi

Mutfak Havlu Kenarı Örnekleri Tığ İşi
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.

Mutfaklarda kullanılan havlulara mutfak havlusu denildiği gibi el havlusu da denir. Mutfakların süslü havluları olan mutfak havluları aynı zamanda çeyizlerin de olmazsa olmazıdır. Mutfak havlularının kenarlarını süslemekte çoğunlukla iğne oyası tercih edilse de tığ işi ile de mutfak havlu kenarları süslenebilmektedir. Kenarlarını süslediğiniz mutfak havlularını hem kendiniz mutfaklarınızda kullanabilir hem başkalarına hediye edebilir hem de kenarlarını iğne ya da tığ işi ile süslediğiniz mutfak havlularını çeyizinize koyabilirsiniz. Son derece kibar ve zarif duran tığ işi mutfak havluları ile de insanları mutfak havlularınıza hayran bırakabilirsiniz. Mutfak havlu kenarı örekleri tığ işi ile siz de kendinize bir mutfak havlusu yapabileceksiniz.

Tığ İşi Mutfak Havlu Kenarı Örneği Anlatımı

  • 22 numaralı tığ ile serum halkaya ihtiyaç var. Serum halkanız en küçüğün bir büyüğü olmalıdır.
  • Önce ipimizi serum halkaya sabitliyoruz ve 5 zincir çekiyoruz.
  • Sonra tığa ipi atıyoruz ve halkaya önce 2 sonra 2 yapıyoruz ve son 2’yi tığda bırakıyoruz. Bunu tığda ilmeğimiz 4 tane oluncaya kadar devam ediyoruz.
  • Tığda kalan 4 ilmeğin hepsini birlikte çekip, 7 zincir çekiyoruz. Çektiğimiz 7 zinciri sık iğne ile kapatarak aşağıya iniyoruz. Böylece çiçeğimizin ilk yaprağını bitirmiş oluyoruz.
  • Tekrar 5 zincir çekiyoruz ve üstte yaptığımız işlemi tekrar ediyoruz. Toplamda halkanın etrafına 5 çiçek yapıyoruz.
  • 5 çiçeği halkaya sabitledikten sonra 1 zincir çekip ipimizi kesiyoruz. Bu şekilde 2 çiçek motifi yapıyoruz.
  • 2 motifi yaptıktan sonra alt zeminde kullandığımız renk ile bir motifin ters yüzünün herhangi bir yaprağının uç kısmından ipimizi sabitleyerek 10 zincir çekiyoruz ve yanındaki yaprağın uç kısmına sabitleyerek tekrar 10 zincir çekiyoruz ve diğer yaprağın ucuna sabitliyoruz. Böylece 2 tane köprümüz oluyor.
  • Daha sonra 3 zincir çekip motifi düz tarafına çeviriyoruz.
  • İpi tığa bir kez dolayarak içine batıyoruz ve önce 2, sonra 2 ve sonra 2 yapıyoruz. Sonra tekrar ipi tığa dolayarak aynı işlemi tekrar ederek toplamda 12 tırabzan yapıyoruz. 2 zincir çekiyoruz, ipi tığa bir kez dolayıp diğer tarafa da aynı işlemi uygulayıp 12 trabzan yapıyoruz. 
  • Aynı işlemi diğer motife de uyguluyoruz. Bu motifin 2. 12’li tırabzanlık yerinde 9 trabzan yapıyoruz ve 2 zincir çekiyoruz. 
  • Daha sonra iki motifin tırabzanlı kısımları sırt sırda gelecek şekilde tutuyoruz ve diğer motifin 4. tırabzanına batıp diğer ilmeği içinden geçiriyoruz. 1 ya da 2 zincir çekip ilk trabzana batırıyoruz ve ekleme yapmış oluyoruz. Sık iğne ile kapatıyoruz.
  • Daha sonra 9 trabzan olan yere ipi tığa bir kez dolayıp, batıyoruz ve önce 1, sonra 2 ve sonra 2 kez batıyoruz ve sayıyı 12 yapıyoruz. 1 zincir çekip ipi kesiyoruz.
  • Havluyla birleştirmek için uç kısmındaki yapraktan 4. trabzana batıp havluya sabitliyoruz. 2 zincir çekiyoruz. Tırabzanlar havluya denk gelecek şekilde yapmalıyız. Motifi havluya sabitliyoruz. 

Bir önceki yazımız olan Havlu Kenarı Kelebek Model Yapılışı başlıklı makalemizde Havlı Kenarı Kelebek Modelleri, Havlu Kenarı Kelebek Model Yapılışı ve Havlu Kenarı Yapılışı hakkında bilgiler verilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ