Örgü Bayan Bere Yapılışı

Örgü Bayan Bere Yapılışı. El örgüsü bayan bere modelleri kişileri daha tarz ve daha çekici gösterebilir. Bu nedenle bere yaparken çalışmalarınızın daha hoş ve daha güzel durması için muhakkak yaptığınız modelin kendini gösteren tarzda olmasına dikkat etmeniz önerilir. Bununla beraber, bayan bere modellerinde hem tığ işi hem de şiş işi modelleri kullanabilirsiniz.
Ben bugün sizler için harika bir bere modelinden bahsedeceğim. Bu modelimizin adı Selanik modeldir, örgü bayan bere yapılışı ile Selanik örgünün asaletini berelerinizde taşıyabilirsiniz. Tığ işi bir bere modeli arıyorsanız buğday başağı bere modeli yapılışı yazıma da göz atabilirsiniz.

Örgü Bayan Bere Yapım Aşamaları
- İp seçimi bu Selanik örgü modeli için önemlidir. Bu nedenle kalın ip kullanmanız örgünüzün daha güzel görünmesine yardımcı olur.
- Yetişkinler için 6 numara şiş kullanmanız gerekir.
- Bu bereyi çocuklar için yapacaksanız ilmek sayınız 66 olabilir.
- Yetişkinler için yapacaksanız ilmek sayımızı 80 civarı olabilir.
- Beremiz için ilk etapta lastik öreceğiz. (bu örgü lastiği ister ikiye katlayabilir isterseniz de boyunu daha kısa tutarak tek kar kullanabilirsiniz.)
- Beremize yapacağımız lastiğimizin ölçüsü yaklaşık 11 – 12 cm olabilir. ( bu haliyle tek kat lastik kullanırsanız berenizde bohem bir tarz da yakalamış olursunuz)
- Modelimize başlarken, lastikte yaptığımız bir düz bir terslerde ilmeklerimizin altından girerek yeni ilmek alıyoruz.
- Ters ilmeklerimizi normal alıyoruz.
- Düz ilmeklerimizi bir ilmek alttan alıyoruz.
- Yaptığımız bu metotla 26 – 27 cm kadar örmeye devam ediyoruz. Eğer daha salaş bir bere elde etmek istiyorsak, daha uzun yapabilirsiniz. ( yetişkinler için)
- Çocuklar için de 21 cm yeterli oluyor.
- Şimdi eksiltme işlemlerine geçiyoruz. İlk ilmeği örmeden alalım.
- Eksiltme yaparken bir ters bir düz olacak şekilde iki ilmek alarak devam edelim.
- Eğer birden bire kesme işlemi yaparsak beremizin tepesinde bir potluk oluşur bu nedenle her sırada yavaş yavaş eksiltme işlemleri uygulamamız gerekiyor.
- Bu sıradan sonra düz olanları düz, ters olan ilmeklerimizi ter örüyoruz. ( eksiltme yapmadan ilerlememiz gerekiyor)
- 6 sıra boyunca aynı işlemleri uygulayıp beremizi tepede topluyoruz.
- Aksesuar olarak minik inciler ya da hazır ponponlar kullanabilirsiniz.











Bay Bayan Bere Yapımı
-
Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı Bir önceki yazımız olan Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. Kolay ÖrgülerHer gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.
-
Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Balonlu çocuk ceketi yapmak isteyenler bir ters bir düz olarak ördükleri ceketin üzerine balon deseni ekleyebilir. Daha kabarık bir model isteyenler 2 ters bir düz olan modeli de tercih edebilirler. Bu durumda istedikleri renk ile ya da renkler ile hırkayı ölmeleri tamamlandıktan sonra üzerine balon desenleri örmeleri mümkündür. Balon desenleri genellikle bakır, […]
-
Arı Kovanı Yelek Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Arı kovanı modelinde yelek yapmak isteyenlere yönelik birbirinden farklı tarifler bulunsa da orijinal örgü modeline ulaşmak önemlidir. Arı kovanı yelek yapılışı için öncelikle gerekli malzemeleri düzenlemek gerekir. Malzemelere sahip olan kişiler aşağıdaki tarife bağlı kalarak arı kovanı yelek yapabilir. Çoğunlukla bebekler ve çocuklar için yapılan arı kovanı yelek modeli örgü modelleri arasında […]
Bir önceki yazımız olan Ponpon Fıstıklı Bere Örgü Modeli 2023 başlıklı makalemizde Bere Yapılışı, fıstıklı bere ve ponpon bere hakkında bilgiler verilmektedir.

Her gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.