Kolay Örgüler

Renk Cümbüşü Yelek Yapımı

Renk Cümbüşü Yelek Yapımı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.

Renk Cümbüşü Yelek Yapımı. Renkli kıyafet giymeyi seven kişiler için oldukça fazla örgü modelleri mevcuttur. Ama burada önemli olan renkli örgüleri örerken renk geçişlerinde renk tonlarını en iyi şekilde ayarlamak olacaktır. Özellikle zır renkler birbiri ile daha uyumlu bir görünüm taşıyacağı için eğer örgülerinizde zıt renkleri tercih edecekseniz geçişlerde zıt renkleri bir arada kullanabilirsiniz. Örneğin mor ve sarı her iki zır renk birbiri ile şahane bir görünüm oluşturacaktır. Bunun yanında eğer tercihiniz pastel tonlardan ya da daha çok soft tonlardan yanı olacaksa, kesinlikle birbiri ile zırt renkler yerine uyumlu renkleri tercih etmeniz önerilir. Renkli örgü modelleri seven kişiler için renk cümbüşü yelek yapımından  bahsedeceğiz. Bu yelek modeli için evde kalan ve diğer örgülerinizden artan ipleri değerlendirebilirsiniz. Özelikle yelek gibi örgülerden artan ipleri tercih etmeniz önemlidir. Ayrıca renk cümbüşü yeleklerde kullanılacak iplerin renk uyumu kadar yapılarının da uyumu önemlidir. Çünkü öreceğimiz yelek modeli için birbiri ile uyumlu yapıdaki ipleri tercih ettiğinizde daha profesyonel bir iş çıkarmış olacaksınız.

Renk Cümbüşü Yelek Modelinin Yapım Aşamaları

  • Örgümüzü tığ ile öreceğiz.
  • İlk olarak bir ana renk belirlemeniz gerekiyor.
  • Ana renk ile yeleği istediğiniz ölçülere uygun olacak şekilde zincir yaparak başlıyoruz.
  • İlk olarak dilerseniz yeleğin arka kısmından başlayabilirsiniz.
  • Burada zincirleri çektikten sonra, her zincirin içine 2 adet ikili tırabzan yaparak ilerliyoruz.
  • Eğer yeleğin alt kısmına lastik örgü yapmak isteseniz o zaman tığ ile lastik örgü yapabilirsiniz.
  • 3 sıra boyunca 2li tırabzanlr yaptıktan sonar artık, örgünün bir üst sırasına çıkacağız.
  • Bir üst sırada bir tırabzanın içine 2 adet 2 li tırabzan batıp, daha sonra 2 zincir çekerek ilerliyoruz.
  • Birinci sırayı bu şekilde ördükten sonra artık bir diğer sıraya geçiyoruz. Bu sırada da dieğr renk ipimize geçeceğiz.
  • 2 adet zincir çektiğimiz kafeslerin içine yine 2li trabzan yaparak ilerliyoruz.
  • Her 2li trabzanda yine 2adet zincir çekiyoruz.
  • Her sırada aynı işlemi yaparak renkli yeleğimizi bitiriyoruz.
  • Yeleğin ön kapakları için arkada başlamış olduğunuz zincir sayısını ikiye bölebilirsiniz.

Degrade Renk Geçişli Yelek Yapımı

Degrade Renk Geçişli Yelek Yapımı
  • 2023 Model Banyo Asma Tavan Modelleri

    Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.2023 banyo asma tavan örnekleri popülariteye göre en çok tercih edilenleri kapsar. 2.023 yılında daha minimal asma tavanlar tercih edilirken ışıklandırmaya da önem verilmektedir. Yapmak hem daha şık bir görüntü sunarken hem de atmosferin tamamen değişmesini sağlar. Dolayısıyla banyodaki döşemeler ve dekorlar değiştirilme dahi asma tavanın ışığı değiştirildiği takdirde büyük bir fark…

    Daha Fazla Oku

  • Düğümsüz Etamin İşleme Tekniği Nasıl yapılır?

    Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Düğümsüz etamin işleme tekniği son derece kolay bir tekniktir. Bunun için hem el yatkınlığı hem de deneme yanılma yöntemleri gerekir. Düğümsüz etamin yapmak isteyenler düğüm atmadan bitirmeyi de öğrenmelidir. Düğümsüz etamin yönteminde ip sadece kıvrılarak kullanılır ve iğneye geçirildikten sonra düğüm atılmaz. Etamin Nedir? Etamin temelde bir kumaş türüdür. Etamin kanaviçe yapılabilmesi…

    Daha Fazla Oku

  • Düğmeli Ata Yeleği Yapılışı

    Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Düğmeli Ata Yeleği Yapılışı Ata yeleği tarifi yapmak için gerekli malzemelere ulaşmak gerekir. Malzemeler elde dildikten hemen sonra örgü aşamasına geçiş yapılabilir. Düğmeli ata yeleği yapabilmek için daha önceden haraşo tekniğini denemek de önemlidir. Düğmeli ata yeleği yapmak isteyenler uygun ip, şiş ve tekniğe sahip oldukları sürece yeleği kısa sürede tamamlayabilir. Düğmeli…

    Daha Fazla Oku

Bir önceki yazımız olan 3 Boyutlu Bayan Örgü Modelleri Yapılışı başlıklı makalemizde 3 boyut, 3d ve model hakkında bilgiler verilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ