Şiş Örgü Kirpi Bere Yapımı

Şiş örgü kirpi bere yapımı ilgi gören modeller arasında yer alır. Son yıllarda el örgüleri oldukça popüler bir hâle gelmiştir. Birçok model bulunur. Yapması size zor gelebilir fakat, bazı terimleri öğrenerek, siz de ev de istediğiniz örgü türünü yapabilirsiniz. Hem hobi şeklinde ilgilenebilir, hem de isterseniz yapıp satabilirsiniz. Çoğu kişi çeyizlerinde el emeği örgülerin olmasını ister. İsterseniz sevdiğiniz birine hediye edebilirsiniz. Özelikle bere oldukça sevilen ve talep edilen bir türdür. Çeşitli modeller de yapılabilir. Şiş örgü kirpi bere yapımı da en sık tercih edilen modellerden biridir. Eğer bu örgü modeline başlayacaksınız, mutlaka örgü de geçen terimleri de bilmeniz gerekir. Siz de bu örgü bereyi modelini kolayca yapabilirsiniz.




Şiş Örgü Kirpi Bere Nasıl Yapılır?
Bu model oldukça güzel ve değişiktir. 16 ilmek ile başlanır. İp tercihi size kalmıştır. İstediğiniz ipi seçebilirsiniz. Genel de alize ip markası daha çok kullanılır. Şiş tercihi 3 mm olmalıdır. Lastik kısmı 90 ilmekle başlanır. İlerledikçe 22 ilmek arttırılarak devam edilir. Sonun da 112 ilmek el de edilir. 16 ‘ nın katları şeklinde olmalıdır. Uzunluğu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Detaylı olarak yapılışı aşağıdaki gibidir.
Yapılışı; 112+1 =113 ilmek olacak şekilde başlanır. İlk sırada birleştirme yapılır. Ardından 2 ilmek birlikte alınır ve 112 ilmek olana kadar devam edilir. Ardından lastik örülür. Lastik için bir ters bir düz model yapılır. 17 sıra yeterlidir olacaktır.
- Sıra; 1 düz bir dola şeklinde sağa yatış pozisyonunda kesilir. Yine 1 kere dolanıp, 2 ilmek arkadan batılır. Ardından 3 ilmek oluşur. Ortadaki ilmek üste gelecek şekilde olmalıdır. Yine bir dola 2 ilmek sol olacak şekilde sıra sonuna kadar devam edilir. 8 sıra boyunca bu şekilde devam edilir.
- Sıra; Bu sıraya başlanırken ilk olarak 1 sıra düz hem örülür. Bu ilmek 2 kesilir. Daha sonra da kesmelerin yönü değişir. 1 düz dolanıp, 2 ilmek arkadan batıp kesilir. Bu şekilde devam edilir. 1 sıradaki gibi yapılır. Önemli olan her 8 sırada bir kesim yönünün değişmesidir. 6 kirpi oluşmaktadır. Şiş örgü kirpi bere yapımı için, tepe kısmı içinde artırma yapılmaz. Kesme yaparak ilmek azaltılır.
Kirpi Bere Yapımı
-
2023 Model Banyo Asma Tavan Modelleri
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.2023 banyo asma tavan örnekleri popülariteye göre en çok tercih edilenleri kapsar. 2.023 yılında daha minimal asma tavanlar tercih edilirken ışıklandırmaya da önem verilmektedir. Yapmak hem daha şık bir görüntü sunarken hem de atmosferin tamamen değişmesini sağlar. Dolayısıyla banyodaki döşemeler ve dekorlar değiştirilme dahi asma tavanın ışığı değiştirildiği takdirde büyük bir fark…
-
Düğümsüz Etamin İşleme Tekniği Nasıl yapılır?
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Düğümsüz etamin işleme tekniği son derece kolay bir tekniktir. Bunun için hem el yatkınlığı hem de deneme yanılma yöntemleri gerekir. Düğümsüz etamin yapmak isteyenler düğüm atmadan bitirmeyi de öğrenmelidir. Düğümsüz etamin yönteminde ip sadece kıvrılarak kullanılır ve iğneye geçirildikten sonra düğüm atılmaz. Etamin Nedir? Etamin temelde bir kumaş türüdür. Etamin kanaviçe yapılabilmesi…
-
Düğmeli Ata Yeleği Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Düğmeli Ata Yeleği Yapılışı Ata yeleği tarifi yapmak için gerekli malzemelere ulaşmak gerekir. Malzemeler elde dildikten hemen sonra örgü aşamasına geçiş yapılabilir. Düğmeli ata yeleği yapabilmek için daha önceden haraşo tekniğini denemek de önemlidir. Düğmeli ata yeleği yapmak isteyenler uygun ip, şiş ve tekniğe sahip oldukları sürece yeleği kısa sürede tamamlayabilir. Düğmeli…
Bir önceki yazımız olan Salaş Bere Modeli Yapılışı başlıklı makalemizde bere modeli ve salaş bere hakkında bilgiler verilmektedir.

Her gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.