Somon Süveter Yapımı

Somon süveter yapımı için kullanılacak somon tekniği diye bir teknik yok aslında. Somon süveter adını renginden alır. Balık örgüsü diye adlandırılan başka bir örgü tekniği ile karıştırılmamalıdır. Bu örgü ve ipin dokusu somon rengine uygun olduğu için gerçekte olduğundan çok daha emekli ve güzel bir görünüm elde ediliyor.

V Yaka Mor Renk Somon Süveter Yapımı
Somon Süveter Yapılışı
Somon süveteri yapabilmek için 2 çeşit ip kullanılıyor. Burada amaçlanan şey hem ipin daha kalın olmasıyla daha kolay bir örüş hem de iki farklı dokunun görüntüsel olarak uyumunu yakalamak. Bu tarif başka iplerle de değerlendirilebilir ancak tam olarak uyumu yakalamak mümkün olmayacaktır. Somon süveter yapımı adım adım aşağıdaki gibidir:
- Yapılması gereken ilk etapta somon süveter kullanıcısının bedenini tespit etmek. Masura ile ölçüldüğünde bel çevresi ikiye bölünerek ön ve arka bedenin santimetre cinsinden genişliği elde edilir.
- Daha sonra elde edilen ölçü 10’a bölünerek çıkan sonuç 17 ile çarpılır.
- Çarpım sonucunda ki sayı ön ve arka yüzün ilmek sayısını gösterecektir.
- Çıkan sonucun mutlaka tek sayıda olması gerekir o sonuç bulunmazsa 1 eklenip çıkarılabilir.
- Bu etapta Selanik örgüsü kullanacaktır. Modele en uygun örgü tekniği budur ancak istenildiği takdirde başka teknikler kullanılabilir.
- Tespit edilen sayıda ilmekle örgüye başlanır.
- Salaş bir görüntü isteniyorsa lastik örgüsü örmeden direkt Selanik örgüsü ile başlanmalıdır.
- Örmeye devam edildiğinde yaka açıklığına ve kol oyuntusuna gelindiğinde kesilerek oyma işlemi yapılır.
- Kol oyuntuları için ilk sırada 3, ikinci sırada 2, üçüncü sırada 2 ve dördüncü sırada 1 ilmek kesilerek devam edilmesi yeterlidir.
- Yaka açıklığı istenilen seviyede başlanarak derin veya az dekolteli yapılabilir.
- Arka bedene gelindiğinde ise salaş bir yapı kullanılacaksa kol oyuntusu yapılmasına gerek yoktur.
- İki bedende bitirildiğinde omuzlar ve yanlar aynı ip kullanılarak bu defa tek kat iple dikilir.


Somon Süveter İçin Gerekli Malzemeler
Somon süveter için gerekli malzemeler aşağıdaki gibidir:
- 2 yumak 100 gramında 555 metre bulunan örgü iplerinden.
- 6 milimetrelik örgü şişi
- 2 yumak ince, tüylü 100 gramında 800 metre ip bulunan iplerden.
Somon süveter süslenmek istenirse aynı ipten tığ işi motifler yapılabilir. Bunun için örgü tığı kullanılır.

Muhteşem Somon Süveter Yapımı
-
Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı Bir önceki yazımız olan Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. Kolay ÖrgülerHer gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.
-
Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Balonlu çocuk ceketi yapmak isteyenler bir ters bir düz olarak ördükleri ceketin üzerine balon deseni ekleyebilir. Daha kabarık bir model isteyenler 2 ters bir düz olan modeli de tercih edebilirler. Bu durumda istedikleri renk ile ya da renkler ile hırkayı ölmeleri tamamlandıktan sonra üzerine balon desenleri örmeleri mümkündür. Balon desenleri genellikle bakır, […]
-
Arı Kovanı Yelek Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Arı kovanı modelinde yelek yapmak isteyenlere yönelik birbirinden farklı tarifler bulunsa da orijinal örgü modeline ulaşmak önemlidir. Arı kovanı yelek yapılışı için öncelikle gerekli malzemeleri düzenlemek gerekir. Malzemelere sahip olan kişiler aşağıdaki tarife bağlı kalarak arı kovanı yelek yapabilir. Çoğunlukla bebekler ve çocuklar için yapılan arı kovanı yelek modeli örgü modelleri arasında […]
Bir önceki yazımız olan Salopet Elbise Nasıl Dikilir? başlıklı makalemizde elbise ve salopet hakkında bilgiler verilmektedir.

Her gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.