Uğur Böceği Paspas Yapımı

Uğur böceği şeklinde paspas, hem tığ hem de şişler ile yapılabilen örgü ürünleri arasındadır. Ancak bu paspaslar şiş ile örüldüğü zaman çok daha kolay yapılabilmektedir. Tığ ile örülen paspasların kullanımı şiş ile örülenler ile aynı olsa da, daha zor yapılırlar. Uğur böceği paspas yapımı için uygulanması gereken adımlar şunlardır:
- 60 ilmek ile örülmeye başlanır.
- 5 diş haraşo sırası örülür. Daha sonra 55 ilmek örülerek geri dönülür.
- Diğer sırada ise aynı mantık ile 50 ilmek örülür ve son 5 ilmek kalana kadar devam edilir.
- 60 ilmek devam edilir ve yuvarlak bir şekil tamamlanmış olur.
- Yuvarlağın oluşmasından sonra, 5 sıra daha devam edilerek bitirilir.
- Toplamda 10 ilek haraşo örülen yerden ilmek çıkarılır ve 4 sıra örülür.
- Örme işleminin devam edilmesinden sonra her iki taraftan eksiltilir. Eksiltilecek ilmek sayısı bu noktada belli değildir çünkü paspasta uğur böceğinin kafasının ne kadar olması isteniyorsa ölçüsünün o kadar olması yeterli olacaktır.
- Kafasının tamamlanması ile beraber uğur böceği bitecektir. Daha sonra 6 adet siyah renk yuvarlak örülür. Bu yuvarlaklar uğur böceği üzerindeki benekler olacaktır. 10- 12 ilmek ile yapılmaları yeterli olacaktır.
- Benekler paspasa dikilir ve paspas kullanılmaya başlanır.






Uğur Böceği Paspas Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Uğur böcekli paspas malzemeleri, şunlardır:
- Kırmızı ve siyah renklerde ip
- Şiş
- Makas
- Dikiş için iğne
Uğur böceği paspas yapımı için çoğunlukla kalın veya sakallı ip kullanıldığı bilinir. Sakallı iple örülen uğur böcekli paspaslar çok dayanıklı olmazlar. Bundan dolayı uzun süre kullanılmak istenen paspasların daha kalın iple örülmesi daha doğru bir tercih olacaktır.
Uğur Böceği Paspas Yapımı Ne Kadar Sürer?
Uğur böcekli paspasın örülmesi, sürekli olarak yapıldığı zaman 3- 4 saat içinde hızlıca bitecektir. Uğur böceği paspas yapımı kalın iple yapılması sayesinde hızlı bir şekilde uzayacak ve paspası ören kişileri çok yormayacaktır. Dikim işlemleri ile beraber yaklaşık 5 saat içinde paspas kullanıma hazır hale gelir.
Görünüşü Hayran Bırakan Uğur Böceği Paspas Yapılışı
-
Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı Bir önceki yazımız olan Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. Kolay ÖrgülerHer gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.
-
Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Balonlu çocuk ceketi yapmak isteyenler bir ters bir düz olarak ördükleri ceketin üzerine balon deseni ekleyebilir. Daha kabarık bir model isteyenler 2 ters bir düz olan modeli de tercih edebilirler. Bu durumda istedikleri renk ile ya da renkler ile hırkayı ölmeleri tamamlandıktan sonra üzerine balon desenleri örmeleri mümkündür. Balon desenleri genellikle bakır, […]
-
Arı Kovanı Yelek Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Arı kovanı modelinde yelek yapmak isteyenlere yönelik birbirinden farklı tarifler bulunsa da orijinal örgü modeline ulaşmak önemlidir. Arı kovanı yelek yapılışı için öncelikle gerekli malzemeleri düzenlemek gerekir. Malzemelere sahip olan kişiler aşağıdaki tarife bağlı kalarak arı kovanı yelek yapabilir. Çoğunlukla bebekler ve çocuklar için yapılan arı kovanı yelek modeli örgü modelleri arasında […]
Bir önceki yazımız olan Salopet Elbise Nasıl Dikilir? başlıklı makalemizde elbise ve salopet hakkında bilgiler verilmektedir.

Her gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.