Kolay Örgüler

Kışlık Bere Yapılışı

Kışlık Bere Yapılışı
Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.

Kışlık kullanılacak berelerin yapılışı için çeşitli modeller kullanılabilir. Kışlık bere yapılışı, hem tığ hem de şiş kullanılarak yapılabilir. Bundan dolayı da hangi model ne ile beraber yapılmak isteniyorsa ona karar verilmesinden sonra bere örülmeye başlanmalıdır. Bere, özellikle tığ ile örüldüğü zaman çok hızlı yapılabilen bir eşyadır. Bunu için kışlık bereler kolaylıkla tığ ile örülebilirler. Bere örülmesine hem şiş hem de tıp ile başlanmadan önce ne kadar büyüklükte bir berenin örüleceğine karar verilmelidir. Başlanmasından sonra, yeterli uzunluğa geldikten sonra bere bitilir ve üstten toplanarak tamamlanır.

Bere Yapımı Kaç İlmekle Başlanır?

Berelerin başlama ilmekleri, kim için örüleceğine göre değişiklik gösterir. Kışlık bere yapılışı için genellikle 100 ilmek ile başlanır. Bilmek sayısı, eğer bere küçük çocuklar için örülecekse 80 ya da 70’e kadar düşürülebilir. Yetişkinler için örülecek olan bereler ise 90-100 aralığında ilmekle başlanmalıdır.

Sökmeli Bere Kaç İlmekle Başlanır?

Sökmeli berelerin başlangıç ilmekleri, 40’tır. Genellikle 80 ilmekle başlanan berelerin sökmeli modeli için ilmek sayısı yarıya düşürülmelidir.

Örgü Bebek Şapkası Kaç İlmekle Başlanır?

Bebeklere örülecek şapkalar için, şiş ile örülmeleri durumunda 60 ilmek ile başlamaları yeterlidir. Bebekler için en çok tercih edilen şapka modeli, klasik olarak bilinen bir ters bir düz modeldir. 60 ilmekle başlanmasından sonra, bebek şapkalarında ilmek eksiltmeden örülmeye devam edilmesi gereklidir.

Bere Örmek İçin Hangi İp Kullanılır?

Berede kullanılan ipler, genellikle akrilik ya da pamuk içerikli olarak tercih edilirler. Hem pamuklu hem de akrilik iplerin örülmesinden sonra kendilerini salmamaları ve cildi kaşındırmamaları sayesinde bere yapımında sıklıkla kullanılabilirler.

Bere Örmek İçin Kaç Numaralı Tığ Kullanılır?

Tığla örülecek berelerin tığları, örgüde kullanılacak olan ipe göre karar verilir. Eğer Kışlık bere yapılışı kalın bir iple yapılıyorsa 6,5 veya 7 numara tığların kullanımı yeterli olacaktır. Ancak ip biraz daha inceyse, numarasının da düşürülmesi gerekecektir. Kalın bir ipin ince tığla örülmesi berenin fazla sıkı olmasına neden olabilir. İnce ipin kalın tığla örülmesi ise berenin fazla gevşek olmasına neden olacaktır.

Kadın Erkek Kışlık Bere Tarifi ve Yapılışı

Kadın Erkek Kışlık Bere Tarifi ve Yapılışı
  • Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı

    Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Bebekler İçin Kruvaze Patik Yapımı Bir önceki yazımız olan Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz. Kolay ÖrgülerHer gün yeni bir örgü modelini sizinle paylaşmaktayım. Her gün yeni bir örgü modeli öğrenmek için ziyaret ediniz.

  • Balonlu Çocuk Ceket Yapılışı

    Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Balonlu çocuk ceketi yapmak isteyenler bir ters bir düz olarak ördükleri ceketin üzerine balon deseni ekleyebilir. Daha kabarık bir model isteyenler 2 ters bir düz olan modeli de tercih edebilirler. Bu durumda istedikleri renk ile ya da renkler ile hırkayı ölmeleri tamamlandıktan sonra üzerine balon desenleri örmeleri mümkündür. Balon desenleri genellikle bakır, […]

  • Arı Kovanı Yelek Yapılışı

    Bizi Sosyal Medyalarda Paylaşın.Arı kovanı modelinde yelek yapmak isteyenlere yönelik birbirinden farklı tarifler bulunsa da orijinal örgü modeline ulaşmak önemlidir. Arı kovanı yelek yapılışı için öncelikle gerekli malzemeleri düzenlemek gerekir. Malzemelere sahip olan kişiler aşağıdaki tarife bağlı kalarak arı kovanı yelek yapabilir. Çoğunlukla bebekler ve çocuklar için yapılan arı kovanı yelek modeli örgü modelleri arasında […]

Bir önceki yazımız olan Salaş Bere Modeli Yapılışı başlıklı makalemizde bere modeli ve salaş bere hakkında bilgiler verilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ